Diyarbakır Kombi Arıza

Kombi Arıza Diyarbakır
İyi Çalışan ve Tasarruflu bir kombi istiyorsanız senede en az bir kez bakımını yaptırın.


Kombi Arıza Diyarbakır

Her elektronik ürün gibi kombilerde de arızalar meydana gelir. Peki ne tür arızalarla karşı karşıya gelebileceğinizi ve neler yapmanız gerektiğiniz hakkında yeterli bilgiye sahip misiniz? Kombi arızalarından bazıları şunlardır;

 

  1. Kombilerde su olmadığı zaman kombi basıncı düşer. Kalorifer devre suyu bitmiş olabilir. Kalorifer devre basıncı 1,5- 2 bar arasında olmalıdır..
  2. Kombinizin içerisindeki sigorta atmıştır ve ya kapalı olabilir.
  3. Kombinize gaz sağlamayı başaran vana kapalı olabilir.
  4. Kombi gaz almıyorken çalıştırılmışsa ikaz verebilir, kırmızı ışık yanar.
  5. Kombinin ön panelindeki yaz/kış konum anahtarı doğru konumda olmayabilir.

 

Kombi Çalışıyor Fakat Isıtmıyor

Kombinin termostat derecesi düşük olabilir.
Kalorifer dönüş hattındaki filtre tıkanmış olabilir. Filtre temizlenip kontrol yapılmalıdır.
Petek giriş ve çıkışlarındaki vanalar kapalı olabilir. Vanaların açık olup olmadığı kontrol yapılmalıdır.
Petekleriniz ve boru hattının temizlenmesi gerekebilir. Bu konu da bizden yardım alabilirsiniz.
Kombinin teknik bir sorunu ya da üretim hatası olabilir.

 

Diyarbakır kombi arıza : 0536 402 42 38


Kombi Yanarken Patlama Yapıyor

 

Cihaz yanmak üzereyken birkaç saniye geç yanarsa. İçeride gaz birikmesi olur bu sebeple şiddetli bir yanma olur. Mutfak ocaklarını direk yakmazsanız, bir kaç saniye beklerseniz daha detaylı görebilirsiniz. Bu durumda gaz ve çakmak ayarlarının kontrolü gerekiyor.
Cihaza senelik periyodik bakım yapılması gerekiyor. Yetkili Servisinden yardım isteyiniz.
Sıcak Su Açıldığında Petekler Çok Isınıyor

 

Bu arıza meydana geldiğinde musluktaki sıcak su akışında dalgalanma olması gerekir, bir ısınır bir soğur. Normalde yalnızca musluğa gitmesi gerekli olan sıcak su ikiye bölünüyor. Cihaz siz suyu açtığınızda kalorifer kısmını kapatma işlemini tam anlamı ile yapamadığından bu sorun ortaya çıkar. Yetkili servisten yardım isteyiniz.

 

Radyatörlerin Üstü Sıcak Altı Soğuk

Cihaz girişinde bulunan filtreler tıkalı olabilir.
Peteklerin içinde tıkanıklık oluşmuş olabilir, bu durumda temizlenmesi gerekir.
Cihazın sıcak su ve kalorifer ayrıştırıcı parçalarında bir bozukluk olabilir.
Kalorifer tesisatınız gerçekleştirilirken yanlış planla yapılmış olabilir.
Eğer kombiye yakın peteklerin vanalarını kısarsanız uzakta olan peteklere su daha hızlı ulaşır.
Bu işlemlerden sonra çözüm bulamadıysanız tesisatınızda sorun olabilir. Bizden yardım alabilirsiniz.

 

Kombi Su Kaçırıyor – Akıtıyor

Kalorifer tesisatına fazla su eklemiş olabilirsiniz. Normal devre basıncı 1.5-2 bar arasındadır
Tesisat bağlantılarında sorun olabilir.
Kombinin genleşme tankı deposunda problem olabilir.
Hava tahliye biriminde bir arıza bulunabilir.
Kombinizin su doldurma vanası arızalı olabilir.
Radyatörün havasını alarak su basıncını düşürünüz.
Tüm kontrollerinize rağmen probleminiz devam ediyorsa bizden yardım isteyebilirsiniz.

 

Kombi Ses Yapıyor

Cihazın fan motorunda bir sorun olabilir.
Cihazın devir daim motorunda sorun olabilir.
Kombinin haznesindeki suda hava olabilir.
Cihazın sıcak su ile kaloriferi ayrıştırıcı parçalarda bir sorun olabilir.

 

Kombi Sıcak Su Gelmiyor

Su açıldığında cihaz yanıyor fakat ısıtmıyorsa suyu çok fazla açmış olabilirsiniz. Özellikle kış aylarında.
Isınan suyun bir bölümü kalorifer sistemine karışıyor olabilir. Genellikle üç yollu vana arızalandığında bu sorun yaşanır.
Sıcak su hattına baksa biyerden su karışıyor olabilir.
Cihazın sıcak su ile alakalı parçalarında bir sorun olabilir.

Firmamız sizlere 7 Gün 24 Saat servis hizmeti sunmaya hazırdır.

Diyarbakır kombi arıza

diyarbakır kombi teknik servisi


anahtar kelimeler:
kombi arızaları ve çözümleri
kombi arıza diyarbakır
kombi arizasi diyarbakır
baymak kombi arızaları ve çözümleri
kombide kırmızı ışık neden yanar
kombide kırmızı ışık yanıyor
kombi kırmızı ışık yanıyor
kombi arıza
kombi arızaları nelerdir
kombi kirmizi alarm veriyor

Her eşya gibi (diyarbakır kombi arıza) kombilerde, eskimeye ya da arıza yapmaya elverişli olarak üretilmektedir. Hangi marka kombi olursa olsun, zamanla muhakkak arıza yapması mümkündür. Sıkça kombinin arıza açmaması için, muhakkak her sene düzenli şekilde bakım yaptırmanız gerekiyor. Firmamız, Kombi arıza teknik servisi olarak siz kıymetli müşterilerimize, 7 /24 hizmet vermektedir. Ücretsiz danışma hizmetimiz ile, kombinizle ya da arızası ile alakalı merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz. Firmamızın, kombi arıza, bakım, servislerinden ve danışma hizmetlerinden ücretsiz olarak, faydalanabilirsiniz.

Havaya vermiş olduğu zarar sebebiyle, katı ve kimyasal yakıtların yerini, doğalgaz almaktadır. İnsanlar, sürekli büyümekte olan yerleşim yerlerinde, katı ve kimyasal yakıtlardan dolayı, nefes almakta zorlanmaktaydılar.


Kombi bakımınızı yaz aylarında kışa girmeden önce yaptırmalısınız ki zorlu kış maratonuna kombiniz hazır olabilsin. Kombinize eğer uzun bir süredir bakım yaptırmıyorsanız, kombinize atelye bakımı ya da ısıtmayı ve tasarrufu sağlayan ana parçaların sökülüp temizlenmesi gerekmektedir. Konuyu biraz daha açmak gerekirse;

  • Kombide sıcak suyun sıcaklığını azaltan kireç ve diğer etkenleri ortadan kaldırmak gerekir. Kombinin ana eşanjörü şehir su hattındaki bol kireçten dolayı bir süre sonra kireçten kabuk bağlayarak suyu ısıtmak yerine kireci ısıtmaktadır. Kuvvetli asitler ile bu kireçlerden ana eşanjörü arındırmak gerekir.
  • Kombinin üst tarafında bulunan çiğ gazı yani yanmış gazı dışarı atmayı sağlayan fan motorunun içerisinde biriken kir ve tozlardan arındırılması gerekir. Arındırılmaz ise bu parçadan bir süre sonra insanı rahatsız edecek şekilde bir ses çıkmaya başlar.
  • Sıcak su sensörü ve petek sıcaklığını ayarlayan sensörlerin yenilenmesi gerekir.
  • 3 yollu vana grubunun iç yataklarının değiştirilmesi gerekir.
  • Plakalı eşanjör diye tabir edilen parçanında asitler ile temizlenmesi gerekir.
  • Sirkülasyon pompasının içerisindeki kirden arındırılması eğer iç yatağında sorun varsa iç yatağında değiştirilmesi gerekir.
  • Kombinin içerisindeki toz, kir, tüy, vb. çeşitli alev alabilecek can ve mal kaybına neden olabilecek her türlü dış etmenden de cihazın tamamen temizlenmesi gerekir.

Bu listelenen maddelerin kombi bakımında yapılması gerekmektedir. Piyasada 30, 40, 50, 60 TL gibi bir ücretle yapılan bakımların gereksiz olduğunu gaz, su gibi ekonomik yönden sizi rahatlatmaya yarayacak bir bakım olmadığını da belirtmek isteriz. Atelye bakımlarında ise kombinin ana gövdesinde parça dahi kalmayacak şekilde tüm parçalar sökülür ve gerekli temizlik ürünleriyle (asitler, cif, yağ çöz vb. kimyasallar) temizlenerek tekrardan cihaz toplanır. Toplanan cihaz birkaç gün test edilerek sorunsuz bir şekilde kombi kullanıcısına çalışır ve ilk günkü gibi bir performansla teslim edilir. Şunu da belirtmekte fayda var cihazınızı ofisi olmayan, vergi ödemeyen çantacı diye tabir ettiğimiz kişilere teslim etmeyiniz. Yoksa kombinize atölye bakımı yapmak yerine oto yıkamaya götürüp bir güzel cilalarlar.

Kombinin arka tarafında bulunan tank içerisindeki gazın bitmesi nedeni ile bu arıza ile karşılaşırsınız. Normalde bakım yapılan her kombiye gaz basımı da yapılmaktadır. Bu arıza ile karşı karşıya iseniz kombinize uzun süredir bakım yaptırmıyorsunuz demektir. Cihazınıza belirli bir miktarda gaz basılması gerekir. Eğer genleşme tankınızın içerisindeki balon delikse, genleşme tankının değiştirilmesi gerekiyor. Bar değişmesine neden olabilecek bazı parçalarda mevcuttur. Doldurma musluğunun açık kalması ya da bozulması, plaka eşanjör ya da ana eşanjörün delinmesi.

Cihazlarda bulunan reset tuşu arızaya düşen kombiyi arızadan çıkartmak ve çalışmasını sağlamak için tasarlanmıştır. Bu reset tuşu parçalarda arıza olmayıp, elektriğin dengesiz gelmesi, suyun azalması, gazın bitmesi ya da gelmemesi gibi durumlarda kullanarak cihazın tekrar çalışmasını sağlar.

Oda termostatları ortam sıcaklığına ve istenilen zamanlarda kombinin çalışmasını sağlar. Uygun ortam ve izolasyon ile kullanılması mantıklıdır.

Evet. Örneğin; evin içerisinde 22 derecelik belli bir konfor ortamına ulaştık. Kombiyi kapattığımız zaman tekrar 22 dereceye ulaşmamız için daha fazla yakıt sarfiyatı gerekir. Bundan dolayı da kombiyi kapatmadan düşük seviyelerde kullanmak daha iyi olacaktır.

Kombi sürekli açık tutulduğu halde ısınılamıyorsa, ya kombinin kapasitesi düşük seçilmiştir, ya evinizin izolasyonu kötüdür yada yapılan sistemle ilgili bir hata vardır. Radyatörler eksik veya devir daim pompasının basıncı ve debisi düşük olabilir. Teknik servisin gelip kontrol etmesi gerekir.
 

Kombi sisteminde bir pompa yardımıyla devir daim söz konusudur. Devir daim pompasının sağlıklı çalışması için en az üç radyatörün çalışması önerilmektedir. Bazı odalar kapatılabilir ancak en az üç tane peteğin çalışıyor olması gereklidir.
 

Kullanabilirsiniz. Kullanmadan önce cihaza herhangi bir zarar gelmemesi için radyatörlerin iç temizliğinin yapılması ve tesisatın komple temizlenmesi gerekmektedir.
 

Tesisatın temiz olup olmadığı kontrol edilmelidir. Şayet kirli ise tesisat yıkanmalı ve filtre temizlenmelidir. Radyatörlerin ve tesisatın havası alınmalıdır.

Yapılan bakımdan sonra kombinizin randımanı artar, kullanım süresi uzar, doğalgaz tasarrufu sağlar, kombinizin konforlu bir şekilde uzun yıllar boyunca sizlere hizmet etmesini sağlar. Kombinize garanti süresi bitiminden sonra (İlk iki yıl bakıma ihtiyaç duyulmaz),yılda bir kez mart ile ağustos ayları arasında bakım yaptırmanızı tavsiye ederiz.

İstenilen sonucu alabilmek için, Tasarruf yaşayabilmek için, Daha az sorun yaşayabilmek için, Kış aylarında oluşabilecek sorunların tespit edilerek önceden müdahale edilmesi için, Kombi ömrünü uzatmak için diyarbakır kombi bakımı yapılmalıdır.

Kış aylarına girmeden önce Mart ile Eylül ayları arasında yılda bir kez mutlaka kombi bakımının yapılması önerilmektedir.