Diyarbakır Petek Temizleme
Ortaya çıkan bu maddeler, ısıtma sistemlerinde, ısınma sorunlarına, iyi ısınamama ve pahalı ısınma sorunlarına neden olurlar.
Oluşumların ısıtma sisteminde meydana getirdiği olumsuzluklar;
- Isı sirkülasyonunun tam olarak yapamamasından kaynaklanan ısı sorunları meydana gelmektedir petek temizleme şirketimiz bu tür sorunlara teknolojik çözüm sunmaktadır .
- Peteklerde ısının her yere aynı verimle dağılamaması, özellikle peteklerin alt kısmında oluşan tortular nedeni ile alt tarafların ısınmaması ve bazı radyatörlerin hiç ısınmaması gibi sorunlar gözlemlenmiştir .
- Yerden ısıtma sistemlerinde çamurlaşma ve tortulaşma nedeni ile, tıkalı boruların geçtiği alanlarda ısınmama sorunları.
- Tesisat ve peteklerde oluşan kirliliğin kombiye taşınması sonucunda, pompa ve eşanjör sorunlarının yaşanması .
- Kireç ve tıkanma nedeni ile eşanjörün istenilen sıcak suyu üretememesi.
- Kir ve tortu nedeni ile, kombinin 2-3 dakika zarfında yüksek dereceye ulaşıp kendini kapatması sonucu sirkülasyonun yapılamaması.
- Sistemin çürümesi, yerden ısıtma borularında çatlakların oluşması.
Sonuç : Büyük enerji maliyetleri, tamir masrafları ve ısınma sorunları.
Çözüm : İlk önce ısıtma sistemlerinin, kesinlikle hiçbir metale zararı dokunmayan, ERYIL Petek Temizleme Makinaları ile peteklerin temizlenmesi.
Sonuç : İlk günkü gibi sistemin çalışma performansına gelmesi , çalışma yılının uzaması ve akar yakıt tasarrufu.
Diyarbakır Petek Temizleme
Peteklerden neden verim alamazsınız?
Kombi ile radyatör arasında mesafe uzaksa kalorifer ısıtmaz. Kombi ve peteğiniz pislenmiş ise ve çürümüşse ısıtmaz. Binanızın tesisatını yapan ustalar ek parçaları çok koyduysa eğer ısıtmaz.
Kombinin üstündeki boya haricinde üstünde boya varsa ısıtmaz. Bu yüzden kombi ve kalorifer peteğinin her yıl bakım ve kontrolünü yaptırmanız gerekmektedir.
Artık faturalarınız yüksek gelmeyecek ve evinizde titremeyecek siniz. Eski yöntemleri uygulamak isteyen tesisatçılara asla güvenmeyiniz. Eski yöntem dediğimiz yani kırarak, peteği komple sökerek tamir yapanlardan bahsediyoruz.
Petek Temizliği Neden Önemlidir?
Firmamız yılların verdiği tecrübeye dayanarak petek temizliği yapılmasının önemine dikkat çekiyor;
- Kombiyi düşük dereceye getirerek ideal ısı elde edersiniz.
- Bütün kalorifer peteklerinde yüksek ısı verimi sağlarsınız.
- Kombiye en uzak olan radyatörünüz bile daha iyi ısınır.
- Kombide doğalgaz sarfiyatı azaltmış olursunuz.
- Kombinin pompası daha az çalışarak, kombinin ömrü uzamış olur.
- Temizlik sırasında kullanılan petek koruyucu ilaç sayesinde peteklerin içinin paslanması engellenmiş olur.
- Kalorifer petek temizlemenin faydalarından biride petek içindeki tıkanıkların açılmasını sağlar. Bazen peteklerin üstü ısınıyor altı ısınmıyor şikâyetlerinin nedeni petek tıkanmasıdır. Petek tıkanmasının nedeni, petek içinde tortuların birikmesinden kaynaklanmaktadır. Firmamız, petek temizleme kimyasalı sayesinde petek tıkanıklıklarının rahatlıkla açılmasını sağlar.
Petek Yıkama Fiyatları
Diyarbakır petek yıkama ve petek temizleme fiyatını öğrenmek için hemen arayın.
Petek ve Tesisat Temizliği Nasıl Yapılır?
Bu soruya cevap vermeden önce petek temizliğinin bir bakım çalışması olduğunu belirtmeliyiz. Petek ve tesisat temizliği yapılırken, asit içeriği olmayan kimyasal ve makine kullanmak şarttır. Petek temizliği için makineyi kombi tesisatına bağlarken evdeki en doğru noktanın seçilmesi gerekir. Bağlantının doğru yapılması evin kirlenmesini önleyip, dışarıya atılacak tortu ve kireç parçalarının uzun yol almasını engelleyecektir.
Genelde bağlantı için tercih edilen bölgeler kombinin altı ya da banyodaki havlupan vanalarıdır. Kullanılan makinenin hava ve suyla çalışması en önemli konulardan biridir. Kalorifer borularının hacim olarak küçük olduğu ısıtma tesisatlarında, sıkıştırılmış hava ve su, radyatörün içerisine girdiği anda geniş bir alanla karşılaşır. Peteğin dibine oturmuş tortuları bir anda havalandırarak sistemden dışarı atmayı sağlayan makineler 2 ile 3 bar arası çalışmaktadır.
Çıkış borusundan temiz su gelene kadar petek temizleme işi sonlandırılamaz. Radyatör temizliği yapıldıktan sonra, kalorifer tesisatının büyüklüğüne göre bazik özelliğe sahip koruma ve temizleme kimyasalı atılarak sökülen parçalar yerine takılır. Kombinin su seviyesi ayarlanıp peteklerin havası alındıktan sonra sistemi çalıştırabilirsiniz.
Kombi Radyatör Petek Temizliği
Temiz su kaçakları ve pis su tesisatları korkulu rüyanız haline geldiği gibi, aynı şekilde de kalorifer kaçakları da en korkunç durumlardan bir tanesidir. Kalorifer tesisatlarında ki su kaçakları kombide olan barın basıncının sürekli olarak düşmesi sonucu anlaşılmaktadır. Gözle görülemediği için bakıldığı zaman tespiti yapılamaz ve nerede olduğunu öğrenebilmek için tesisat işleriyle uğraşan uzmanlar tarafından tespit edilmesi gerekmektedir. Temiz su tesisatlarında ki kaçaklar, pis su tesisatındaki kaçaklar için Avrupa’da üretilen çözüm yöntemi olarak kullanılan ilaçlı kimyasallar kullanılmaktadır. Bu kimyasal maddeler sayesinde kırmadan ve evinizi kirletmeden sorunlu olan bölgelerde borunun içine konulduktan sonra kaçağın sebep olan yerlerde kristalleşerek kaçağın olduğu bölgedeki delik kapatılmaktadır.
İlk Önce Petek Temizlenmeli
Bu işlemi yapmadan önce tesisatların temizlenmesi ilk basamaktır.
Isıtma Sisteminden Nasıl Verim Alabilirsiniz ?
Kalorifer peteklerinin içindeki pis su oluşumu, kireçlenme ve tıkanıklık yüzünden kaloriferlerden verim alamazsınız. Bu sadece kaçak olduğu zamanlarda yapılması gereken bir durum değildir. Kaçak olmasa bile kaloriferlerden verim alabilmeniz için temizletmeniz gerekmektedir.
Petekleri ne kadar sıklıkla temizlemeliyim?
Kalorifer tesisatlarınızı 1 senede bir ya da 2 senede bir temizletmeniz sizin için verimli bir ısı olmasını sağlayacaktır. Uzman Kombi Servisi olarak bu tesisat kaçaklarını %100 kapatabilmek garantisini size vermektedir. Dolayısıyla bu çözümler sayesinde evinizde hiçbir şey kırılmaz. Sizde verdiğimiz bu hizmetlerden %100 garantimizde faydalanmak istiyorsanız hemen bizimle irtibata geçin.
Bu Temizlik Radyatörlere Bir Zarar Verir mi ?
Petek temizliği esnasında yapılan hatalar kombi su tesisatına ve kalorifer peteklere zarar verebilir. Kalorifer radyatör temizliğine uygun olmayan cihazların temizlikte kullanılması tesisata ciddi zararlar verebilir. Temizlik için uygun cihazlara sahip olan temizlik şirketleri ile çalışmalısınız. Unutmayın ki petek temizleme için garanti veren bir firma şuan yoktur. Eryıl marka temizlik cihazları kullanan firmalardan bu işlemi yapmasını isteyiniz.
Kombi bakımınızı yaz aylarında kışa girmeden önce yaptırmalısınız ki zorlu kış maratonuna kombiniz hazır olabilsin. Kombinize eğer uzun bir süredir bakım yaptırmıyorsanız, kombinize atelye bakımı ya da ısıtmayı ve tasarrufu sağlayan ana parçaların sökülüp temizlenmesi gerekmektedir. Konuyu biraz daha açmak gerekirse;
- Kombide sıcak suyun sıcaklığını azaltan kireç ve diğer etkenleri ortadan kaldırmak gerekir. Kombinin ana eşanjörü şehir su hattındaki bol kireçten dolayı bir süre sonra kireçten kabuk bağlayarak suyu ısıtmak yerine kireci ısıtmaktadır. Kuvvetli asitler ile bu kireçlerden ana eşanjörü arındırmak gerekir.
- Kombinin üst tarafında bulunan çiğ gazı yani yanmış gazı dışarı atmayı sağlayan fan motorunun içerisinde biriken kir ve tozlardan arındırılması gerekir. Arındırılmaz ise bu parçadan bir süre sonra insanı rahatsız edecek şekilde bir ses çıkmaya başlar.
- Sıcak su sensörü ve petek sıcaklığını ayarlayan sensörlerin yenilenmesi gerekir.
- 3 yollu vana grubunun iç yataklarının değiştirilmesi gerekir.
- Plakalı eşanjör diye tabir edilen parçanında asitler ile temizlenmesi gerekir.
- Sirkülasyon pompasının içerisindeki kirden arındırılması eğer iç yatağında sorun varsa iç yatağında değiştirilmesi gerekir.
- Kombinin içerisindeki toz, kir, tüy, vb. çeşitli alev alabilecek can ve mal kaybına neden olabilecek her türlü dış etmenden de cihazın tamamen temizlenmesi gerekir.
Bu listelenen maddelerin kombi bakımında yapılması gerekmektedir. Piyasada 30, 40, 50, 60 TL gibi bir ücretle yapılan bakımların gereksiz olduğunu gaz, su gibi ekonomik yönden sizi rahatlatmaya yarayacak bir bakım olmadığını da belirtmek isteriz. Atelye bakımlarında ise kombinin ana gövdesinde parça dahi kalmayacak şekilde tüm parçalar sökülür ve gerekli temizlik ürünleriyle (asitler, cif, yağ çöz vb. kimyasallar) temizlenerek tekrardan cihaz toplanır. Toplanan cihaz birkaç gün test edilerek sorunsuz bir şekilde kombi kullanıcısına çalışır ve ilk günkü gibi bir performansla teslim edilir. Şunu da belirtmekte fayda var cihazınızı ofisi olmayan, vergi ödemeyen çantacı diye tabir ettiğimiz kişilere teslim etmeyiniz. Yoksa kombinize atölye bakımı yapmak yerine oto yıkamaya götürüp bir güzel cilalarlar.
Kombinin arka tarafında bulunan tank içerisindeki gazın bitmesi nedeni ile bu arıza ile karşılaşırsınız. Normalde bakım yapılan her kombiye gaz basımı da yapılmaktadır. Bu arıza ile karşı karşıya iseniz kombinize uzun süredir bakım yaptırmıyorsunuz demektir. Cihazınıza belirli bir miktarda gaz basılması gerekir. Eğer genleşme tankınızın içerisindeki balon delikse, genleşme tankının değiştirilmesi gerekiyor. Bar değişmesine neden olabilecek bazı parçalarda mevcuttur. Doldurma musluğunun açık kalması ya da bozulması, plaka eşanjör ya da ana eşanjörün delinmesi.
Cihazlarda bulunan reset tuşu arızaya düşen kombiyi arızadan çıkartmak ve çalışmasını sağlamak için tasarlanmıştır. Bu reset tuşu parçalarda arıza olmayıp, elektriğin dengesiz gelmesi, suyun azalması, gazın bitmesi ya da gelmemesi gibi durumlarda kullanarak cihazın tekrar çalışmasını sağlar.
Oda termostatları ortam sıcaklığına ve istenilen zamanlarda kombinin çalışmasını sağlar. Uygun ortam ve izolasyon ile kullanılması mantıklıdır.
Evet. Örneğin; evin içerisinde 22 derecelik belli bir konfor ortamına ulaştık. Kombiyi kapattığımız zaman tekrar 22 dereceye ulaşmamız için daha fazla yakıt sarfiyatı gerekir. Bundan dolayı da kombiyi kapatmadan düşük seviyelerde kullanmak daha iyi olacaktır.
Kombi sürekli açık tutulduğu halde ısınılamıyorsa, ya kombinin kapasitesi düşük seçilmiştir, ya evinizin izolasyonu kötüdür yada yapılan sistemle ilgili bir hata vardır. Radyatörler eksik veya devir daim pompasının basıncı ve debisi düşük olabilir. Teknik servisin gelip kontrol etmesi gerekir.
Kombi sisteminde bir pompa yardımıyla devir daim söz konusudur. Devir daim pompasının sağlıklı çalışması için en az üç radyatörün çalışması önerilmektedir. Bazı odalar kapatılabilir ancak en az üç tane peteğin çalışıyor olması gereklidir.
Kullanabilirsiniz. Kullanmadan önce cihaza herhangi bir zarar gelmemesi için radyatörlerin iç temizliğinin yapılması ve tesisatın komple temizlenmesi gerekmektedir.
Tesisatın temiz olup olmadığı kontrol edilmelidir. Şayet kirli ise tesisat yıkanmalı ve filtre temizlenmelidir. Radyatörlerin ve tesisatın havası alınmalıdır.
Yapılan bakımdan sonra kombinizin randımanı artar, kullanım süresi uzar, doğalgaz tasarrufu sağlar, kombinizin konforlu bir şekilde uzun yıllar boyunca sizlere hizmet etmesini sağlar. Kombinize garanti süresi bitiminden sonra (İlk iki yıl bakıma ihtiyaç duyulmaz),yılda bir kez mart ile ağustos ayları arasında bakım yaptırmanızı tavsiye ederiz.
İstenilen sonucu alabilmek için, Tasarruf yaşayabilmek için, Daha az sorun yaşayabilmek için, Kış aylarında oluşabilecek sorunların tespit edilerek önceden müdahale edilmesi için, Kombi ömrünü uzatmak için diyarbakır kombi bakımı yapılmalıdır.
Kış aylarına girmeden önce Mart ile Eylül ayları arasında yılda bir kez mutlaka kombi bakımının yapılması önerilmektedir.